miercuri, 28 noiembrie 2012

Muschi de vita cu sos de piper verde

1kg carne vita
1 lingura piper verde in saramura
1/2 ceapa
5 gr ciuperci
2 linguri vin rosu
1 lingura faina alba
1 lingura amidon
1 lingura unt
1 lingurita sos Worcestershire
   sare


Se feliaza muschiul de vita in 3-4 felii ,dupa care se pune la frigider care se scoate cu o ora inainte de preparare.
Ciupercile se acopera cu apa fierbinte 30 min.
Se toaca ceapa marunt si ciupercile.
Intr o jumatate de lingura de unt se calesc ceapa si ciupercile 5 min.
Se adauga faina se adauga pana e absorbita in unt si se prajeste pana devine rumena maxim 3 min.
Se stinge cu vin rosu si apoi se toarna incet compozitia,amestecand tot timpul sa nu se faca cocoloase,se condimenteaza sosul cu sos worcestershire sare dupa gust si piper verde macinat care se fierbe un min pana se ingroasa un pic.
Se strecoara sosul obtinut,se adauga amidonul dizolvat in 3 linguri din apa de la ciuperci ,piperul verde murat si se mai fierbe 3 min apoi se ia sosul de pe foc si se pune restul de unt.
Se incinge cuptorul la 240 grade si se pregateste o tigaie grill pe foc timp de cateva min dupa care se pune carnea in aceasta si se prajeste 3 min pe o parte si 3 min pe cealalta,dupa care se muta in cuptor timp de 5 min.
Se scoate din cuptor se lasa 5 min la racit dupa care se aseaza in farfurie si se toarna o treime din sos pe fiecare bucata .

                                        PoFta BuNa!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu