marți, 14 martie 2017

Avantaje si dezavantaje la materialele folosite in construirea unei case in 2017

La construcția unei case se pot economisi sume importante, daca stii ce sa  alegi.

Când vine vorba de pretul pentru finisaje acesta e influentat de gusturi gusturi.
Dar care este cea mai bună opțiune, atunci când vine vorba de structura de rezistență?
Cu ajutorul unui inginer constructor sau a unor persoane care se ocupa cu ridicarea caselor in fiecare vara acestia iti vor expune principalele avantaje și dezavantaje ale celor mai folosite materiale.

 Dar intrebarea e ce sa alegem, pentru construcția unei case: structura de lemn, beton sau metalică?

Construcția unei case reprezintă proiectul suprem, pentru cei mai mulți proprietari.
Însă din dorința de a avea (în sfârșit) casa visurilor, mulți ajung să neglijeze ceea ce ar trebui să fie principala caracteristică: funcționalitatea.
Mulți clienți se orientează către proiecte costisitoare, suprafețe uriașe și finisaje ce le depășesc posibilitățile, având în minte ideea că o casă trebuie să stea neclintită în fața secolelor.
Dar cât de înțelept este să îți îngropi agoniseala de o viață și mare parte din viitor într-o locuință, mai ales în contextul în care o casă se uzează moral în maximum 50 ani?
La cât de dinamică a devenit societatea noastră, mi se pare împotriva firii să investești toate economiile într-o locuință nemuritoare. Cei care fac totuși acest lucru, trebuie să fie siguri că modul de viață nu li se va schimba radical sau să prevadă exact aceste schimbări .
 Consider că oamenii nu ar trebui să scape din vedere că se mută de la apartament la casă pentru a se bucura de curte și natură.
Diferă costurile și caracteristicile.
Dar indiferent de structură, casele sunt la fel de sigure .
Multitudinea de opțiuni existente pe piață îi obosește pe clienții auncați brusc în domeniul construcțiilor. Dacă atunci când vine vorba de finisaje, răspunsul depinde exclusiv de gusturile fiecăruia, la capitolul materiale de construcții, lucrurile nu se simplifică atât de repede. Să fie o casă cu structură metalică, din lemn sau din beton? Ce avantaje și dezavantaje au fiecare?
Pe piața construcțiilor de case din România, bătălia sistemelor structurale este câștigată la scor de casele cu sistem structural din beton, în fața celor cu structură din material lemnos (aproximativ 70% vs. 30%), întrucât casele cu structură metalică au în continuare o cotă nesemnificativă din segmentul rezidențial.
Însă ceea ce oamenii trebuie să înțeleagă este că, indiferent de structură, casele sunt la fel de sigure. Această siguranță este garantată de proiect, astfel că beneficiarii trebuie să depășească ideea conform căreia proiectul casei este constituit din niște hârtii fără valoare.
 Casele cu structură de beton și  pereți de cărămidă– preferate de români deoarece inspiră încredere și durabilitate, aceste construcții pot fi ridicate cu ajutorul proceselor tradiționale și necesită cele mai puține lucrări de întreținere în timp; au posibilitatea extinderii pe verticală, pot suporta orice tip de acoperiș (indiferent de greutate) și permit o gamă diversă de finisaje. Nu în ultimul rând, au o durată mai mare de viață.
Pe de altă parte, au cel mai ridicat preț, necesită un timp îndelungat de execuție au nevoie de mai multă energie pentru încălzire, ceea ce reprezintă un argument demn de luat în calcul pe termen lung. 

Casele cu structură de lemn – sunt structuri ușoare, din material rezistent la seisme, ale căror costuri de execuție sunt cu până la 40% mai mici (în etapa „la roșu”) decât ale caselor cu structură de rezistență clasică. Timpul de execuție este mult mai scurt, iar facturile de întreținere pot fi cu până la 40% mai mici față de cele tradiționale, întrucât au proprietăți termoizolante mărite.
Nu în ultimul rând, casele din lemn „respiră”, astfel că nu apar probleme din cauza vaporilor. Însă aceste construcții nu pot avea un regim de înălțime ridicat, au o durată de viață mai scurtă, oferă o izolare fonică mai slabă, iar pe termen lung necesită lucrări de întreținere meticuloase.

 Casele cu structură metalică – deși nu au o istorie foarte îndelungată pe piața românească, acestea au căpătat un renume datorită marelui avantaj că pot fi montate extrem de rapid (o astfel de construcție poate fi ridicată chiar și în două săptămâni, fără finisaje).
Si pretul redus al structurii metalice; costuri mici de intretinere pe termen lung; stabilitate dimensionala mare (dilatare, contractare si deformari nesemnificative); prin galvanizare se depune un strat protector de zinc care protejeaza profilele impotriva coroziunii timp de cateva sute de ani, determinand si influentand perioada de exploatare a constructiei; constructiile realizate pe structuri din profile de otel galvanizat, combinate cu materiale izolatoare moderne, au un confort termic si fonic ridicat; datorita gradului inalt de prefabricare, durata de ridicare a structurii este de cateva zile iar la cheie in 3 luni e gata; pentru ca greutatea unei asemenea case este mult redusa, acest lucru determina executarea unor fundatii care implica costuri mai mici; datorita constructiei in sistem uscat, cu un sistem termoizolant care permite circulatia aerului, sistemele constructive bazate pe profile metalice galvanizate nu au probleme cu mucegaiul si umezeala; profilele metalice incombustibile, protejate de MgO rezistent la actiunea focului si spuma poliuretanica care nu propaga flacara, fac din casa pe structura metalica un tip constructiv extrem de rezistent la incendii; profilele din otel galvanizat sunt 100% reutilizabile, putand fi refolosite pentru construirea altor obiective, iar otelul nefolosit poate fi reciclat in totalitate .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu